Bilferie i USA er fantastisk! I ingen andre land er infrastrukturen for bil så godt utbygd som i USA. Du kan nært sagt kjøre til det meste, og opplevelsene står i kø. Bilferie gir mulighet til å komme tett på den hyggelige lokalbefolkningen, opplev spektakulær natur og variert kultur. Selve begrepet “Road Trip” kommer fra USA, og dette er på mange måter bilens rike. Leiebil i USA er en komfortabel, fleksibel og flott måte å oppleve et av verdens mest varierte land.

Bestille leiebil i USA

For at bilferien i USA skal være så komfortabel og sorgfri som mulig, anbefales det at bilen bestilles på forhånd. Det er fint mulig å bestille leiebil ved ankomst, men det kan både bli dyrere og dårligere utvalg av biler.

Å leie bil på flyplass i USA kan i mange tilfeller være dyrere, men samtidig er offentlig transport i USA begrenset. Løsningen blir gjerne taxi til og fra flyplassen, og det blir totalt sett ofte både dyrere og mindre praktisk. Flyplasser har ofte bedre utvalg av leiebiler, og det er mulig å spørre om oppgradering av leiebilen.

Velg en komfortabel leiebil i USA

Alt er større i USA. Det gjelder også bilene, noe som kan være greit å vite i forkant av bilvalget. “Standard size” i USA er noe helt annet enn i Europa. I Europa er det fornuftig å ikke velge for stor bil grunnet trange gater og til dels smale veier, utenom hovedveien. USA har brede gater, og de fleste veiene er av veldig høy standard. Selv der hvor fjellene er store og dalene er dype, har amerikanerne på merkelig vis stort sett klart å lage store veier med god bredde. En leiebil i USA kan derfor med fordel være både stor og komfortabel. Se også bestillingssiden Leiebil USA for bestilling av leiebil i Amerika.

Sedan

I USA er sedaner fortsatt veldig populære bilmodeller. Toyota Camry er for eksempel en av de mestselgende bilene i USA i en årrekke. Den ultimate luksusbilen i USA er ofte en sedan, slik som Cadillac, Lincoln eller europeiske modeller som BMW og Mercedes. Hvorfor velge en sedan som leiebil i USA:

  • God plass
  • Støysvake
  • Behagelig fjæring
  • Bruker mindre drivstoff enn andre populære bilmodeller i USA

SUV

SUV har blitt den mest populære biltypen i USA. De kommer i nært sagt alle størrelser, men i USA har de en tendens til å gå fra store til veldig store. Familier velger ofte SUV i USA. Det er behagelige biler med høy sittestilling som gir bedre utsyn. I tillegg gir høy bakkeklaring og firehjulsdrift egenskaper til å kunne kjøre på dårlige veier eller til og med litt utenfor vei. Mange verdsetter også det barske utseendet til en SUV. Hvorfor velge en SUV som leiebil i USA:

  • Veiene er brede og passer godt til en stor og duvende SUV
  • Mye plass
  • Mer praktisk enn sedaner
  • Firehjulsdrift

Kjør rolig

Fartsgrensene i USA er relativt lave. 50mph, som tilsvarer 80 km/t er vanlig på tofelts landevei, mens 65-70mph, som tilsvarer ca 100-110 km/t er vanlig på motorvei. Det er noe variasjon fra stat til stat. I tillegg kan det være ganske tett mellom politibiler og kontroller langs veiene, så stress ned i en komfortabel bil og hold fartsgrensen. Det er mer komfortabelt, og de færreste ønsker å bli stoppet av amerikansk politi langs landeveien.

Få god hvile på bilturen

For å nyte en komfortabel biltur med leiebil i USA er det viktig å få godt med hvile. Det er fint mulig å legge opp bilturen som det passer seg ettersom det finnes en rekke moteller og hoteller langs veiene i USA. Motellene har oftest enklere standard og er billigere, men de er til gjengjeld svært bilvennlige. I mange tilfeller parkerer du rett utenfor døra til rommet. Hotellene har ofte høyere standard, og parkering er ofte gratis i USA, men like praktisk som motell er de gjerne ikke.

Selv om det er fint mulig å kjøpe hotellrom underveis på turen, vil det i de fleste tilfeller lønne seg å bestille før turen. Vurder pakketilbud hvor du får rabatter på både leiebil og overnatting. Da vet du hvor du skal sove, og har du sjekket anmeldelser på overnatting i forkant, har du også en viss oversikt over hva du kan forvente.

Hvorfor leie bil i USA

Å reise med bil er den beste måten å feriere på i USA. Bortsett fra New-York, har til og med mange storbyer i USA begrenset offentlig transport. En leiebil i USA gjør ferien mer komfortabel, mer praktisk og gir langt større mulighet til å oppleve ulike kulturer og landskap.