Leiebil er en fantastisk mulighet til å skape den unike ferien tilpasset egne behov. Du får frihet til å reise når du vil, hvor du vil. For de bilinteresserte, kan det være gøy å kjøre nye biler på nye steder. Samtidig er leiebil en praktisk måte å reise på for familier. Her får du en oversikt over ting du må tenke på før bilferien.

1) Sett opp en oversikt over egne behov

Kartlegg dine behov før du bestiller leiebil. Dersom dere er to på tur til franske småbyer, kan en middels stor bil bli overraskende stor i trange gater og parkeringshus. På den andre siden kan det lønne seg å velge en stor og praktisk bil dersom hele familien er på tur i Florida. Bilutleiefirmaene har ofte gode oversikter og guider for som hjelper deg å ta fornuftige og rette valg. Det er også mulig å spørre om en oppgradering når du skal hente bilen.

2) Planlegg reiserute med leiebil på forhånd

Det lønner seg å planlegge reiseruten på forhånd. Slik får du en oversikt over hvor langt du vil eller skal kjøre, og hvor mange timer du må forvente i bil. Mange utleiefirmaer tilbyr ubegrenset antall kilometer inkludert prisen, men dette varier. Undersøk dette før du reiser for å unngå overraskelser.

  • Mange nye biler har GPS inkludert. Eventuelt kan dette leies utenom
  • Ta med kart – kanskje finner du bortgjemte perler langs ruten

3) Velg riktig utleiefirma for deg

Det finnes mange leiebilfirmaer å velge mellom. Noen spesialiserer seg innenfor for eksempel sportsbiler, mens andre tilbyr et bredt utvalg av biler. For mange er pris den viktigste faktoren. Likevel er det viktigste å vite hva du får inkludert i leiebilprisen. Det kan også lønne seg å lese anmeldelser om blant annet kundeservice og hvor raskt du får utlevert bilen.

Er du med i et fordelsprogram, kan du både spare både tid og ved uthenting av leiebilen. På denne måten får du dermed unngå kø, i tillegg til at du har muligheten til å spare opp bonuspoeng. Disse kan gjøre neste leie enda rimeligere.

4) Gjør deg kjent med trafikkregler der du skal

Trafikkregler kan variere fra land til land. Vær oppmerksom på dette om du skal bruke leiebilen utenlands. For eksempel vikeplikt fungerer annerledes i Norge enn i andre land. I USA kan du svinge til høyre på rødt lys, dersom det ikke kommer bil fra venstre. I Frankrike er det derimot lovpålagt å ha alkoholtester i bilen. Ved å gjøre deg kjent med de vanligste reglene i landene du skal til, unngår du bøter og andre problemer.

5) Spar penger på leiebil

Det lønner seg å undersøke mulighetene for å spare penger før du bestiller leiebil, og under reisen:

  • Bestill på nett i god tid før avreise
  • Sjekk reiseforsikringen eller kredittkortavtalen din. Her kan forsikring for leiebil være inkludert.
  • Fyll opp tanken før du leverer bilen
  • Lever leiebilen i tide
  • Bestill på nett eller lei lokalt. Som oftest er leien dyrere på flyplassen
  • Sammenlign priser før du bestemmer deg